vegamania logo

De trend van gezonder eten en bewustere keuzes maken omtrent onze voeding neemt alleen maar toe. Bij gezonder eten wordt gekozen voor het eten van meer groenten en fruit, minder vlees en meer aandacht voor de bereidingswijze en voedingswaarde van producten. Bij bewustere keuzes wordt gelet op de oorsprong van de producten, hoe, waar en onder welke omstandigheden zijn de producten verbouwd of gefabriceerd. Er is aandacht voor het milieu, welzijn van dieren en arbeidsomstandigheden in andere landen.

Middels wet- en regelgeving voor fabrikanten nemen overheden hun verantwoordelijkheid om gezondheidsrisico’s voor burgers te beperken. In Nederland gelden zowel de Nederlandse als de EU wet- en regelgeving. Zo zijn E-nummers door de Europese Unie goedgekeurde hulpstoffen om de eigenschappen van levensmiddelen te veranderen. Deze additieven worden door de Europese Unie als veilig gezien en mogen dus door de producent gebruikt worden. Echter, de groeiende groep consumenten die helemaal geen E-nummers in producten wilt, kiest vaker voor biologisch en ‘free from’.

Maar als je het goede voornemen hebt om minder vlees of vegetarisch of veganistisch te gaan eten, is het niet altijd makkelijk om zelf smakelijke alternatieven te bedenken. En als je weinig tijd hebt, dan zal je het al snel opgeven, wat natuurlijk jammer is! Dit probleem voor deze groepen oplossen was een van de redenen om VegaMania op te richten.
We zijn gemotiveerd om niet alleen voor onze primaire doelgroep van vegetariërs en veganisten meer producten te vinden en te importeren, maar ook voor diegenen die een gezonde leefstijl nastreven, maar weinig tijd hebben om te koken. De uitdaging is het vinden van producten die gezond, lekker en makkelijk te bereiden zijn en inspireren tot zelf koken. En als je toch niet zelf wilt koken en gewoon van makkelijk houdt, dan hebben we voldoende keus in kant-en-klare-maaltijdsauzen en maaltijdboxen!

Ons vegetarisch en veganistisch assortiment is ruim en bestaat verder uit patés, groenten spreads, groenten in potten, marinades, kook sauzen, oliën, azijnen, vinaigrettes, ijs, fruit snacks en producten die ook biologisch, ‘free from’ , glutenvrij, gistvrij, lactosevrij en soja vrij zijn.

Disclaimer

VegaMania doet geen gezondheidsclaims. De vermelde producteigenschappen zijn zoals algemeen bekend. Wilt u producten gebruiken uitsluitend vanwege gezondheidsredenen, dan zult u altijd met uw arts dienen te overleggen.